De technologie is met ons mee op vakantie gegaan. Voor wie nieuwsgierig is naar wat we geregeld hadden hier nog een kleine opsomming van slimmigheden die we gebruikt of geprobeerd hebben:

Navigatie: om onze route te plannen hadden we 3 opties mee:
Onze eigen Garmin uit de auto met de laatste kaart van Noord Amerika op een micro SD kaartje. Dit werkte prima en zelfs in L.A. wees de Garmin ons feilloos de weg. Wie interesse heeft in het kaartje, het zou in alle garmins moeten werken.

FreeNav California is een gratis navigatie app voor de iPad. Ik heb het 2 keer aangezet en het leek wel te werken al was de bediening wat lastig. Verder niet heel handig omdat de iPad onderweg natuurlijk ook voor andere dingen gebruikt moest worden.
Maps op de iPad en iPod was wel makkelijk om verschillende opties te bekijken of met de iPad op schoot in dr gaten te houden of we de goede kant op gingen.

Voor de voorbereiding hadden we de nieuwste Rough Guide Californie gekocht. Vertrouwd goed! Veel van de parken hebben eigen apps of worden in gratis apps besproken. Ik kwam daar pas laat achter maar er zitten soms handige kaartjes en info in. Voorbeeld is “Oh Ranger Parkfinder”. Verder had Nelleke de Audubon plantengids app op haar iPad. De meeste planten die we tegenkwamen konden we daar wel in vinden. De veldgidsjes van Kavannagh (libellen en vogels) waren ook wel handig maar hebben we niet zo vaak gebruikt. LeafScan, een app die bomen zelf determineert aan de hand van een foto van een blad hebben we niet veel gebruikt. Tijdens een wandeling is het toch wat omslachtig en achteraf kwam het er vaak niet van.

Voor de fotos hadden we nog de adapter gekocht om fotos over te zetten van de cameras op de iPad. Hoewel het prima werkt (niet met de iphones of ipods trouwens) hebben we het nauwelijks gebruikt omdat er maar weinig tijd overbleef voor dit soort zaken.

Voor spelletjes bleef wel tijd over. Harbourmaster was de grote favoriet en versloeg Angry Birds. Omdat je het samen kan doen werd er vaak in het restaurant voor het eten gauw even een spelletje gedaan.

Mn nieuwe 17-50mm f2.8 objectief was een aanwinst voor de vakantiefotos. Veel mooie shots in de parken en ook leuke portretjes, al is mn 50mm daarvoor onverslaanbaar.

“Inbrekers” werden gespot met onze wifi security cam die ik voor mn verjaardag van Peter kreeg. Je kan hem zo instellen dat hij bij bewegingen de beelden per e-mail naar je toe stuurt, je krijgt dus vanzelf een berichtje. Je kan de cam ook live bekijken en besturen door naar ons eigen ip nummer te gaan. Toch wel een leuk speeltje!

Nou, kijken hoe snel dit allemaal weer achterhaald is en het allemaal nog weer sneller en nog weer handiger kan!

20110731-081644.jpg

20110729-111130.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s