‘winter is coming’

Vanuit een kaal en ongezellig vliegveld schrijf ik nu mijn laatste blogzijde. Toch wel handig om een mooie labtop te hebben ☺
Op onze laatste dag in Beijing besloten we om naar het zomerpaleis te gaan. De ochtend verliep rustig en nadat we bij holiland (lijkt bijna op holland) wat zoete broodjes gehaald hadden, gingen we op weg. We waren ondertussen al aardig thuis in het metrostelsel, ingang A, kaartje kopen, controle, jezelf in de metro wurmen en je staande houden tussen al die mensen die je aangapen. Zeker nog nooit een buitenlander gezien!! Oke, we kwamen inderdaad heel weinig buitenlanders tegen in deze wereldstad.
Het weer viel een beetje tegen vandaag, het was bewolkt (toch smog?) en zonder de zon was het een stuk kouder dan gisteren, flink doorstappen dus. Het zomerpaleis was weer een wirwar van straatjes en gebouwtjes. De lange corridor liep langs het water en we voelden ons net de keizer, alleen dan wat kouder. Op het meer zagen we een bootje met soldaten, zou Obama daar inzitten???
Je kon ook nog naar de tempel van de Boeddha, dus een ticket gekocht en toen door de poort, het bruggetje over, langs het voorportaal, over het plein, langs de hal, over het plein en dan omhoog, naar het eerste gebouw, omhoog , naar het tweede gebouw, omhoog en dan weer omhoog en daar was de boddishatva met de vele armen. Het uitzicht was wel weer fenomenaal. Het paleis beneden ons, met alle hoofd- en zijgebouwen en bomen en op de achtergrond het meer. Jammer dat het zo heiig was. De tuinen zijn we niet meer in geweest want we hadden het, ondanks al dat geklim, toch wel koud gekregen. Op de terugweg konden we de verleiding van de Mc D niet weerstaan en hebben schielijk frietjes en een cola naar binnen gewerkt.
Terug bij het hotel zijn we inderdaad weer even de zwarte markt ingegaan en weer vanalles meegenomen ☺, ik hoop dat de kadootjes bevallen.
Om de hoek zijn we weer wezen eten, Klaas Jan had zijn jas aangehouden want het was koud in het restaurant. Ach zo zitten alle chinesen er tenslotte ook bij. En eerlijk is eerlijk, ik had 3 sjaaltjes om, winter is coming!
Tja en nu zitten we dus op het vliegveld te wachten tot we kunnen inchecken. Het is tijd om naar huis te gaan.

Nelleke, vrijdag 7 november.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s